woensdag 17 februari 2010

Aglamali sirkin gulmeli klounlari








Her sey Ilham Eliyevin Euronews kanalina musahibesi ile basladi.Texminen 9 deqiqelik sohbete tebessumle baslayan Eliyev jurnalist xanimin hiyleger suallari qarsisinda zahiren sixildigini aciq sekilde gosterdi. Sohbetin sonuna yaxin Eliyevin soylediyi bir cumle ve statistika dersini esidenden sonra ozumu saxlaya bilmedim,guldum. Belke de bir coxlarina heqiqeten de ders kecdi: "Iqtisadiyyatimiz guclu oldugundan xalq muxalifete ehtiyac duymur" Bu cumleni hekimler depressivler ucun gulumseme kurslarinda isletselerdi 1 hefte icinde milyoner olmusdular.
Eliyevin "Qerb olkelerinde de bizim beyenmediyimiz bir cox sey var,amma neciblik xatirine ustunu vurmuruq" kimi ifadelerini de gozardi etmek gunah olardi.Meselen tebii servet baximindan Azerbaycandan ferqli olaraq Hollandiyanin pendir ve marixuanadan basqa hec neyi olmaya olmaya, butun vetendaslar ucun minimum maasin ayliq 1000 evro oldugunun, issiz vetendaslarin da ayliq maas aldiqlarinin, iqtisadi inkisafa baxmayaraq hakimiyyetin her 5 ilden bir deyismesinin teqdirelayiq olmayan aspektler oldugunumu bildirmek isteyirdi Eliyev? Guluncdur,deyilmi?

Diger gulunc veziyyete ise Bakida elektrik problemi ile elaqedar olaraq metrolarin dayanmasindan sonra metropoliten reisi Tagi Ehmedovun jurnalistlere "musahibe"sinde rast geldim. T.Ehmedovun jurnalistlere munasibeti Azerbaycani caynagi altinda saxlayan Eliyevler rejiminin illerdir oz vetendaslarina qarsi beslediyi munasibetin analoji tecessumunden basqa bir sey deyildi. "2,5 nefer", "vizilti" kimi tehqir edici,umumilikde heyvanlarla elaqeli olan ifadeleri isleden Metropoliten reisi olkenin mezlum vetendaslarina qenim kesilen tunel dusunceli tipik harinlamis memur obrazini layiqince,guldurerek yerine yetirdi. Bu acinacaqli veziyyetden sonra, hec bir memurun isden azad edilmemesi analoqu olmayan inkisafin gulmeli mentiqli sonlugu idi.

Memleketin vetendaslarini da basa duse bilmirem.Yaxinlarda Azadliq Radiosunda olke vetendaslari arasinda psixoloji durumun getdikce pislesdiyi haqda meqale oxudum. Bu qeder gulmeli hadiseler bas veren olkede olsek olsek gerek pataloji gulusden olek,psixoloji sarsintidan yox...

PS. Vankuverde kecirilen 2010 Olimpiadasinda Azerbaycanli idmancilarin geyindikleri "milli shalvarlari" gorende uzumde yene tebessum yarandi.

PSS. "Sheref", "Shohret" kimi ordenlerin havada ucusdugu bir vaxtda, first lady'ye de Fransada birini teqdim etdiler. Ve bu yerde artiq Keremi aglamaq tutur...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten