zaterdag 29 mei 2010

Strasburg teessuratlari





Baslandi... Vetenden minlerce kilometr uzaqda, Avropanin gobeyinde,Strasburgda basladi.. Dostlarimiz ellerinde musteqillik,edalet,cumhuriyyet murekkebine batirdiqlari qelemleri ile, vicdanlari kimi ag kagiza,ozleri kimi parildamaqda olan ulduzlarin ehatesinde FACE yazdilar! Bu FACE Azerbaycanda üzsüzlüyün tügyan etdiyi zaman kesiiynde haqqin Face-i(üzü) olaraq dirceldiyini gosterdi. Teskilatcilarin,xususi ile Natiq beyin ve onun timsalinda diger deyerli qardaslarimizin teqdirelayiq seyleri neticesinde Avropanin muxtelif olkelerinden,Azerbaycandan,Turkiyeden gelen azad tefekkurlu dostlarimiz ve Xedice xanim,Erkin bey kimi yaxindan tanis olmaq sherefine nail oldugum 2 deyerli insan bu tarixi yazib imza atdilar.Asan silinmeyecek bir imza...

28 may Azerbaycanimiz ucun ehemiyyet kesb eden hadiseleri ozunde cemlesdirib. 28 may 1918ci ilde Memmed Emin Resulzadenin basciligi altinda regionda ve umumiyyetle Islam dinli olkeler arasinda ilk cumhuriyyetin temeli atildi. Cox kecmeden bu musteqillik qartali Qafqaz daglarinda Rus ayisinin caynagi altinda ezildi, parcalandi amma son nefesini vermedi. Eynile 28 mayda, amma 1990cu ilde ureyi Azadliq esqi ile cirpinan hemen qartal Ebulfez Elcibey simasinda Azerbaycanimizin bayragini Elyazmalar Institutunun binasi uzerinde dalgalandirdi.Bu hadise Azerbaycanda Sovyet mustemlekesinden cixmaq baximindan kicik gorunse de mahiyyet baximindan boyuk hadise idi. Istenilen halda Azerbaycanda musteqilliyin yeni temeli atilmisdi.
Teessufler olsun ki, esrin evvelinde oldugu kimi esrin sonunda da musteqillik,azadliq hesretini yeniden yasamaga mecbur olduq.
28 may 2010... Bu tarixde dostlarin gergin emeyi sayesinde Strasburgda Azerbaycanli vetendaslarin Avropa forumunu teskil olundu. Tarix tekerrur eder deyibler. Eminem ki mehz bizlerin bu toplantisi Azerbaycanda hesretini cekdiyimiz sivil cemiyyetin,cumhuriyyet prinsiplerine esaslanan demokratik qurulusun olkemizde bu defe hemiselik berqerar olunmasi ucun bir kicik temelatma toreni oldu.Qurur duydugumuz tariximizin qurur duyacagamiz geleceye apardigini dostlarin fikirlerinde, onlarin Azadliq qigilcimi ve istek dolu gozlerinde gordum!
Shexsen qiyabi tanidigim dostlarla, yeni tanis oldugum dostlarla tam semimiyyeti ile fexr edirem! ADR forumu ile gostere bildik ki, biz memleketimizin muqedderatini kimlerese qurban vermek,ve onlarin yalanla dolu yazdiqlari tarixde meglublar rolunu ifa etmek fikrinde deyilik! Yox,tarixi biz artiq yazmaga basladiq! Daha ferd olaraq,mutesekkil olaraq edeceklerimizin fonunda bu tarix getdikce qehremanliq dastanina cevrilecek, ve mefkuresini qelbimizde ve beynimizde dasidigimiz ADR ruhunu onun 100 illiyine qeder Azerbaycan cemiyyetinde berqerar edeceyik. Ve buna tekce FACEnin ilk forumunda istirak edenler yox, umumilikde bu mefkureni elde bayraq tutan dostlarimizla birge,ciyin ciyine nail olacagiq.O gun heqiqeten cox yaxindadir..Buna qetiyyen shubheniz olmasin! Amerikada 20ci esrin ortalarinda konqresmen olmus Barton bele bir ifade isletmisdi: "Oz ureklerinde movcud bir hissin sheraite qalib gelecek gucde oldugunu dusunen kesler xaricinde hec kim boyuk seylere nail olmayib..."

Sen bizimsen,bizimsen durduqca bedende can,
Yasa,yasa cox yasa ey sanli Azerbaycan!