dinsdag 13 april 2010

Bir millet,3 dovlet




Men niyese hemise bizim milli shedevr Bilal Eliyevde bir nurani felsefesi,uzaqgorenlik gormusem. Ilham Eliyev 2003cu ilde hakimiyyeti qesb etdikden sonra incesenet alemindeki saysiz hesabsiz medhiyyelerin siyahisina oz "Ilham qardasim"mahnisi ile daxil olanda da,indi de bu mahnini esidenler ona gulur. Niye gulurler basa dusmurem. Bilal Eliyev hele o vaxt demisdi ki Ilham qardasi olkeden kenarda olkemizin adini meshur edecek, diger olkeleri lerzeye salacaq. Gorunen odur ki bele de oldu. Metbuati oxuyanda agah oldum ki oten 1 heftede iki superdovlet, Mavritaniya ve Qambiya Azerbaycana qardas olke titulunu verib bizim erazi butovluyumuzu taniyiblar. Hetta Qambiyanin bas naziri analoqu olmayan inkisafimizi oz gozleri ile gormek ucun Bakiya tesrif buyurubmus.
Eli Kerimlinin korrupsiya yuvasi olan Washington Postda Azerbaycan dusmeninin bele yazmayacagi sozleri meqale halina salmasi,ardinca Avropa Insan Haqlari Mehkemesinin sifarisli hokmu ile xalq,mubarize,ideal adami, shan shohreti cig vuran Zahid Orucun saxtakarliqla secilmesi kimi qerar vermesi, Amerika kimi dovletin olkemize naz edib sefir gondermemesi, muxtelif beynelxalq qurumlarin numayendelerinin Azerbaycana gelmesi onu gosterir ki bugun butun dunya ictimaiyyeti Azerbaycana, bizim halal corek yeyen iqtidara dusmen kesilibler. Bu dusmen munasibetin fonunda Qambiya ve Mavritaniya kimi superdovletlerin Azerbaycanla emekdasliq sazisleri imzalamasi cox teqdirelayiq haldir. Tam eminlikle deye bilerem ki Qambiya bas nazirinin olkemizin erazi butovluyu barede soylediyi cumleler bu gun meni cox rahadladib. Eger Qambiya kimi bir olkenin resmisi barmaq silkeleyirse,demek Sefer Ebiyev bilir ki sabah Qarabaga hucum elese on cebhede "qarabalalar" olacaq. Ne qeder de olmasa onlar 12 yasindan Kalasnikov tutmagi,maqazini nece semereli bosaltmagi bizimkilerden yaxsi bilirler.
Cox sevindim ki bu iki olke bizim memleketi yalniz qoymayacaqlar! Lazim olsa nuve silahi da verecekler ki Agcabedi(!!) basda olmaqla butun torpaqlarimizi dusmen tapdagindan, isgaldan azad edek. Unutmayaq ki Azerbaycan,Mavritaniya ve Qambiya bir millet 3 dovletdi. Oxsar cehetlerimiz coxdu, onlarin derilerinin rengi qaradisa,bizim milletin her seyi,bextinden tutmus qizilina kimi her seyi qaradi. Birce ag seyimiz varsa da oda ag yalanlardi. Orda da millet ac yasayir,amma prezidentler oz ad gunlerine milyonlar xercleyib ziyafet qururlar.Gencede Ilham Eliyevin 48ci dogum gunu munasibeti ile hazirlanan tortu Maykl Cekson qebirden xortdasa hec onun sherefine duzeltmezler. He bu arada, Qambiyanin iqtidari 1994cu ilden hakimiyyetdedi, bizimki kimi onlar da herbi qiyamla kursunu ekibler. Amma bir boyuk ferq var ki Afrikali dostlarimiz bizim iqtidara oyretmelidir: Mavritaniyada meselen her hefte bir qiyam olur. Afrika her seyi ile bizim Avropanin gobeyindeki olkeye ne qeder oxshasa da,ferq ondadir ki, hec olmasa orda hakimiyyeti deyismek cox asan meseledi..
Artiq yeni devizin vaxtidir: bir millet,3 dovlet, hamisi da qara reiyyet..

ps. Qambiya ile Azerbaycanin dostlugunun taleyin hokmu olmasindan emin olmaq ucun onlarin bayraginin rengine diqqet yetirin:)