donderdag 25 februari 2010

Ebulfez Qurbanlinin yalanlari ve ya "Xeberci axtarisinda"



Ebulfez Qurbanlinin yalanlari ve ya "Xeberci axtarisi"

Son aylarda muxalif genclerin qatildigi muxtelif tedbirlerden sonra ve eyni zamanda facebookda yeni bir muzakirenin yarandigini kecen yazimda bildirmisdim. Musavat Basqaninin Meclisdeki cixisindan sonra baslayan bu muzakire cigirindan cixaraq artiq basqa bir yola vuset almaqdadir.
Bele ki, Facebookda geden muzakirelerde Musavat Basqani Isa beyin cixisindan sonra bir cox genc ve eyni zamanda AXCP uzvleri ve simpatizanlari,Musavatci genclerin Isa beyi mudafie etmesi neticesinde qarsi terefi,yeni Musavati,onun basqanini, ve bir nece funksionerini hakimiyyetin formalasdirdigi muxalifet, satqin, bolucu kimi ifadelerle tehqire basladilar. Muzakirelerden xeberi olmayanlar ucunse qeyd edim ki, Musavatci gencler melum cixisdan sonra yaranan situasiyada semimi birliyin yalniz Musavat-AXCP formatinda oldugunu demis,Azadliq blokunda yer alan ALP ve VIP-in bu birlikde olmasini meqbul saymadiqlarini bildirmisdiler. Nezaket cercivesinde AXCP uzvlerine, onun sedrine ve ya rehberlikde temsil olunan istenilen shexsin hec birine "satqin","xain" ve bu kimi absurd damgalar vurulmamisdir. AXCPci dostlar ise muxtelif muzakirelerde, ve oz statuslarinda Musavati,Isa beyi asagilayacaq ifadelere yer vermisler. Ad cekmeye ehtiyac duymuram, hami ne dediyini yaxsi bilir.

AXCP rehberliyindeki bezi siyasilerin menim "AXCP simpatizani genclerde Musavata qarsi dusmencilik var" fikri ile razi olmamaliran baxmayaraq faktlar bunun eksini aciq sekilde ortaya qoyur. Bu meselenin detallarina varmaga luzum duymadigim ucun indi sirf AXCP GK sedri kimi mesuliyyetli funksiyasi olan Ebulfez Qurbanli haqqinda yazacagam.Eslinde bu muzakireleri bir cox semimi dostlarin tekidli xahisi ile dayandirmagima baxmayaraq bu gun Ebulfez dostumuzun menim psixoloji durumum haqqinda ozunden nese uydurmasi meni bu yaziya vadar etdi.

Ebulfez Qurbanli kimi bir genc yalan soyleyerek oz cavabinda yazir ki, " O 9cu sehvi etdi" ifadesi Isa Qembere unvanlanmayib ve bu fikrin shexsi meselenin bir hissesi oldugunu soyleyib. Gorunduyu kimi bu sohbetden yayinmaq ucun ortaya atilmis bir ciliz arqumente oxsar fikirdi. Onu da qeyd edim ki Ebulfez Qurbanli "Men onu Isa Qembere unvanlamamisam" deye nezerde tutdugu cumle ile Mirsahinin 2003cu ilde Isa Qemberle bagli hazirlayib teqdim etdiyi "Isa Qemberin 7 sehvi" reportajina eyham vurmusdu. Onun bu sherhi yazdigi statusun ise Musavat ve Isa bey haqqinda getdiyini gormemek ,ve hetta onu inkar etmek en azi sefehlikdir.Cunki Ebulfez Qurbanli bu ifadeni tekce Facebookda yox, bir qrup gencle muzakiresinde de soyleyib. Ve indi bu fikrin Isa beye unvanlanmadigini deyir: Bu birinci yalan.

Ikinci bir yalana ise mene unvanlanmis eyni reaksiyada rast gelmek olar. Ebulfez dostumuz menim bir zaman once AXCP GK teskilatciligi ile kecirilen Parlament seckileri ile bagli genclerin muzakiresinde yasanan olaylar haqda yazdigim statusu nezerde tutaraq meni Gencler Komitesini qaralamaqda gunahlandirir. Menim o tedbirde istirak etmediyim melumdur amma mene tedbir haqda verilen melumatin,dolayisi ile statusuma yazdigim ifadenin dogruluguna shubheleri 2 sey birdefelik mehv edir:
1) Musavat Gencler Teskilatinin sedri Tural Abbaslinin mene, hemen tedbirde tehqire meruz qaldigi ucun mudafie etdiyime gore mene tesekkur mektubu yollayib
2) Bu xosagelmez situasiyani Ebulfez Qurbanli ozu yazismalarimizda tesdiq edib.
Yeni gelinen netice odur ki, indiki veziyyetde menim her hansi bir teskilata qara yaxmagim bir yalandir, cunki ifadelerim faktlara esaslanir.
Bu tebdirden sonra Musavat Gencler Teskilatinin teskil etdiyi tedbirde mene eyham vuraraq kimlerinse mene sehv bilgi catdirdigini soyleyen Ebulfez Qurbanli menim bu haqda esitmeyimden sonra bu cixisini asagidaki cumle ile esaslandirib: "Men xeberchini axtarirdim,umid edirem ki meni anlayarsan" Musavat basqanini "agent axtarisi" ifadesini islederek ittiham eden dostumuz ozu niye goresen "xeberci"axtarisindadir?

Ucuncu bir yalan ise Ebulfez Qurbanlinin Musavat Partiyasinin Merkezi Icra Aparatinin rehberi Arif Hacili barede soyledikleridir. Onun yazdigina gore Arif bey Musavatin Azadliq blokundan cixmasini bele esaslandirib:" Yoxsa biz gelen seckide Eli Kerimlinin namizedliyini mudafie etmis olacaqdiq" Bu ifadenin Arif bey terefinden soylendiyini iddia etmek bir xulyadir ve Ebulfez Qurbanli teessuf ki bu xulya icinde uzmekdedir. Facebookda aktiv olan genclerin bir coxunun lider kimi gorduyu bu shexsin bu cur ifadeler isletmesi eslinde kimin kime qara yaxmaq istediyini aciq sekilde gosterir. Hele bu yetmezmis kimi Ebulfez Qurbanli "razmer"meselesinden dem vurabilecek qeder haqli sayir ozunu...

Diger bir mesele ise dunen yaranib. Isa Qemberi "siyasi santajci" adlandiran Qan Turalinin heyat yoldasi Senuber Heyderova, Facebookda Xocali haqda xosagelmez bir statusu "beyenen" Emil Elmanlinin bu hereketini behane getirerek partiya movqeyi kimi qeleme verib ve "statusu beyenenlerden biri de musavat gt-nin sedr muavinidir. day bunlardan ne gozlemek olar ki.. " ifadesini isledib. Menim bu meseleni firqe movqeyi ile yanasilmasina etirazima ise Ebulfez Qurbanli " Insan partiya maraqlarindan ustundur" deye rey bildirib. Bu ifade Ebulfez Qurbanlinin mene qarsi qerezinin numunesidir ki, partiya maraqlarini ferdi maraqlarla kimin qarisiq saldigini gormek istemeyib.

En sonda ise "Senin psixoloji durumunun ne yerde oldugunu bilirem" deyecek qeder iyrenc usula el atan Ebulfez Qurbanliya bir sozum var:Kimlerese ictimaiyyete haqqi catdirdigi ucun deli,psix damgasi vurmaq Sovet imperiyasinin,ve onun qaligi olan Eliyev rejiminin isletdiyi taktikadir. Eger menim psixoloji veziyyetim haqda menim bilmediyim melumat sende varsa,buyur aciqla. Yoxsa bu cur menfur cumlelerle yalniz ozunu alcaldirsan...

Herkes rutbesini bilecek...



PS.Bu formada misallar kifayet qederdir,amma bu yazi ile meqsedim kimin semimi kimin qeyri-semimi oldugunu oxucularimla bolusmek, Ebulfez Qurbanlini ozunun lideri kimi qeleme veren bir coxlarinin "Siyasetci yalan danismaz" prinsipine diqqetle yanasmalarina nail olmaq idi.Cunki,sonraki pesmanciliq fayda vermez...