vrijdag 9 april 2010

Zahid Orucun alnindaki yazi




Menim Azerbaycan xalqindan basim cixmir. Kimi dindirirsen deyir depressiyadayam. Ay balam, qedirsiz olmayin, bu qeder kloun,bu qeder total sirk cemiyyeti harda var?
Meselen goturek Zahid Orucu. Men gozumu acannan onun melahetli sesi ve mentiq,derin felsefe dolu IDEALLARINI esidende uzumde tebessum yaranir. Ve tam eminlikle deye bilerem ki, Zahid Oruc oz sehrli sozleri ile sifetdeki ezele hereketini tek mende hereket eletdirmir.
Son gunlerde Zahid Oruc yene oz ampulasinda bizleri guldurmeye davam edir. Dunen melum oldu ki Avropa Insan Haqlari Mehkemesi Gedebeyli Zahid Orucun Berdede AXCP-nin namizedi olmus Nemet Eliyeve saxtakarliqla qalib geldiyini ve bu sebebden de qeyri qanuni olaraq mehz Zahid Orucun milli olmayan meclisde yer aldigini aciqlayib.
Menim Avropa Mehkemesine sualim var? O boyda Eliyevci,platformada ozunemexsus ad-san sahibi olmus,uzu ve kimliyi belli olmasa da adi doguldugu Gedebeyden de kenarda,Berdede onun sadiq secicilerine melum olan, illerdir siyasetde ugur qazanan biri,Zahid Orucu onlarin gozu niye goturmur? Ana Veten kimi dunyamiqyasli partiyanin gorkemli shexsine qarsi niye bele qerezli davranlir? AXCP rehberliyi Avropa Mehkemesine ne qeder pul verib ki bele bir qerar cixarsin?
Zahidin bir barmagin kessen doner heqqden qacar deyib Nesimi. Bizim Zahid hemise haqqin, edaletin, "halal coreyin" yaninda olub, onun neyini kesseniz de haqq yolundan dondere bilmeyeceksiz. Alnina "doyus"yazilan millet ateskesde muharibe imis qeder itki verirse,hemen milletin de vekilinin alnina "Men muxalifetin topasi bele gelse meglub ederem" yazilmasi kifayet qeder normaldir.
Men Zahid Orucdan xahis edirem ki, muxalifeti onsuzda hemise meglub edecek, bizim basqa yerde qelebelere ehtiyacimiz var,diqqeti ora yoneltsin. Meselen 9 milyonluq Azerbaycan xalqi Eurovisiona Ayseli,Sefureni gonderir,Azerbaycanin Belcika sefirliyi hemyerlilerimizi toplayib qonaqliq verir, kontur paylayir amma yene de qelebeye hesretik.
Azerbaycan Eurovisionda hemise vaxtla bagli mahnilarla cixir(Day after day,Always)
Madam ki bizimkiler vaxt mehfumunu bele onemli hesab edir, teklif edirem ki Zahid Oruc novbeti Eurovisonda "Yap: Dunen,bu gun,gelecek" adli mahni oxusun. Bestelemeye ne var ki. Imicmeykere de gerek yoxdur,shikarni oglandir.Shexsen men qelebeden eminem.
Zahidin alnina ne yazilibsa, onu Avropada ikielli qucaqlayarlar...