dinsdag 2 maart 2010

5 il...




"Bey, bu sherefsiz rejim terrora da bas vurdu,Elmar Huseynovu oldurduler" Hollandiyaya gelenden bu yana Azerbaycan kanallarina baxmaq imkani ve en esasi isteyimiz olmadigi ucun 5 il once Azerbaycan metbuatinin basbuglarindan olan Elmar Huseynovun qetlini Bakidan gelen bu mesajdan oyrenmisdik.Hami kimi biz de bu mafyoz rejimin ne qeder cinayetkar olsa da, buna bas vuracagina inanmaq istemirdik...

O ozu iller once ata Eliyevin elindeki huquq muhafize organlarinin teskil etdiyi mehkeme shousunda ozunun ve calisdigi qezetin fealiyyetini aciq shekilde beyan etmisdi: "Biz standard metbu orqan deyilik,biz gerillayiq"
Elmar Huseynov ve onun redaktorlugunu etdiyi Monitor, Azerbaycan ictimaiyyetinde hakim dairelerin ozbasinaligi,harinlamis memurlarin cirkin emellerini, hebsxanalarda,ve ya ele kucede insanlara qarsi edilen haqsizliqlar, siyasi represiyalar,huquqi nihilizm kimi movzulari cemiyyete guzguleyerek cinayetkar rejimin hokmranliq etdiyi Azerbaycanimizda menfi calarlarin aradan qalxmasi ucun oz jurnalist boruclarinin ohdesinden sheref ve ugurla gelmis,bu movqenin bele olkelerde dehsetli neticelerle sonuclanaca bileceyinden qorxmayaraq, bu rejimin ustune daha ezmle getmisdi.. Qorxdular, Monitora baxib ozlerini duzeltmek yerine Monitor adli guzgunu birdefelik sindirmaga emr verdiler. Dusmene gulle atmadan onunla qol-boyun olan "umummilli liderler" ve onlarin elaltilari gunduzunu gecesine qatib haqq edalet murekkebine batirdigi qeleminin vicdani kimi ag verege yazdigi heqiqetler qarsisinda cixis yolunu ona 7 gulle sixmaqda gorduler.Ellerinden bundan savayi ne gelir ki?
Utanmadan gozden perde asmaq ucun qetlden sonra Amerikanin Federal Tehqiqat Burosunu Bakiya arasdirma ucun getirerek bu qetlin acilmasinda maraqli olduqlarinin imitasiyasini yaradanlar bilmelidir ki, onlar kimseni aldada bilmeyecekler.Bu qetlin sifariscisi de,onu yerine yetiren de melumdur: Gorunen daga beledci lazim deyil!

5 il kecib.. O artiq aramizda yoxdur, korpe bedeni ile eyilerek onun qara lentli sheklini open oglu Aslanin dediyi kimi: "Ulduz idi,ucub getdi". O azad sozun,vicdanin, leyaqetin simvolu idi. Ve ele bu sebebden ona qiydilar... Ve ish o yere catib ki, bugun Azerbaycan "Milli" Meclisinde oturan bir nefer bele Elmar Huseynovun xanimini ozunureklamda ve siyasi dividentlikde gunahlandirir. Vicdansizligin,arsizligin pik noqtesi bu olsa gerek..

Diktatura rejimlerinde en cetin peshe jurnalistika olur. Ele bu sebebdendir ki,bir mafiyanin caynaginda olan olkemizde her cur agir sheraitde bu meseqqetli ishin ohdesinden gelenler bu gun ya mezarda, ya muhaciretde,ya da qazamatdadir ve istenilen halda teessuf ki hemen qehremanlar bugun ictimaiyyetden tecrid olunmus veziyyetde,ondan birdefelik ve ya uzun muddete uzaqdadirlar..

Yaman gunun omru az olar deyibler... Gun gelecek, butun varliqlari ile bu xalq ucun vurusanlarin,canini feda edenlerin,Necef Necefovun,Elmar Huseynovun ve bu rejim altinda nece nece demokratiya qurbani olan polad ureklilerin mucadilesini etdiyi azad,vicdanli cemiyyet formalasacaq ve milletimizin demokratiyaya, sivil cemiyyete olan hesreti son bulmus olacaq.. Ozlerini duzeltmek yerine,guzgunu sindiranlar ise ne vaxtsa oz ellerini kesecek ve bu murdar qanin icinde bogularaq batacaqlar.. Bundan shubheniz olmasin!!!

Darixma ASLANim, hec kimin qani yerde qalmayacaq..
Qebrin nurla dolsun Elmar Huseynov...